&nbnsp;    

Pappilanpirttien kiukkukattila Esimerkki kiusanteosta taloyhtiön postilaatikoilla

Vuosikausia jatkunut kiusanteko ilmenee esimerkiksi kuvissa näkyvällä tavalla. Kiusan tekijä merkitsee kiusantekonsa kohteen harjaamalla aamun pimeydessä lumipyryn jälkeen postilaatikoiden kansia ja jättää harjaamatta kiusantekonsa kohteen laatikon. Kerron tarkemmin kuvien alla. Tietoa on myös kotivuni linkin kiukkukattila takana.

Muistio

 Pappilanpirtit ei varmaankaan ole ainoa rivitaloyhtiö, jossa on huono henki ja ikäviä ristiriitoja asukkaiden välillä. Meille, vasta kymmenkunta vuotta talossa asuneille, on kasaantunut ikäviä kokemuksia pitkältä ajalta.

Yllätyksenä on tullut ja ongelmana on edelleen se, että yhden tai parin asunnon asukkaat toimivat jokseenkin järjettömästi pyrkiessään ylläpitämään alitajuista tavoitettaan, kanaparven psykologiasta tuttua nokkimisjärjestystä. Normaalissa rivitaloasumisessa asukkaat arvostavat asiallista ja sopuisaa kanssakäymistä sekä asukkaiden välistä yhdenvertaisuutta. Nämä eivät arvosta.

Tässä tapauksessa muutaman harvan asukkaan tarkoituksena lienee muita kunnioittamatta millä hyvänsä keinolla ja hinnalla saada elämästä taloyhtiössä, asumisesta ja talon hoidosta, nimenomaan heidän mielensä mukaista. Pyrkimyksissään he menevät henkilökohtaisuuksiin: herjaaminen, valehtelu, uhkailu, haistattelu, nimittely yhtiökokouksessa, erilaiset pompotteluyritykset, kiukuttelu, niskojen nakkelu pihassa, kiroilun säestämä huutaminen, tervehtimättömyys.

Yksittäisenä tapahtumana joitain edellä mainituista voi pitää vähäpätöisinä ja merkityksettöminä, mutta koottuna yhdeksi kokonaisuudeksi joudun toteamaan, että toistuneessa ja vuosikausia jatkuneessa toiminnassa ei ole kyse harmittomista taloyhtiön normaalielämästä poikkeamisista. Taloyhtiön kulissit ovat kunnossa, mutta ihmissuhteiden korjaaminen ei näytä normaalien keskustelujen avulla mahdolliselta. Taloyhtiö on asukkaittensa kaltainen.